بازار مسکن

تأثیر شاخص‌های مالی پروژه بر شرایط واحد تجاری در بازار سرمایه

سه عامل اصلی موفقیت یک پروژه هزینه، زمان‌بندی و محدوده است؛ اما در واقع هزینه‌ در رأس مثلث موفقیت پروژه قرار داد. هزینه شامل موارد مختلفی می‌شود که به صورت جمعی به عنوان شاخص‌های مالی تخصیص داده شده برای پروژه از سوی شرکت شناخته می‌شود. تأثیر این شاخص‌ها و نقدینگی در نظر گرفته شده برای یک پروژه از سوی شرکتِ عامل آن، بر موفقیتش، از موارد بسیار مهی است که در نهایت بر شرایط شرکت در بازار سرمایه و بورس و فرابورس اثر مستقیم خواهد داشت؛ اما این تأثیر مستقیم و چگونگی آن از طریق گزارش‌ها و صورت‌های مالی شرکت و تحلیل بنیادی آن‌ها در بازار سرمایه اعمال خواهد شد. در کل شاخص‌های مالی پروژه را می‌توان صورت‌های مالی و ترازنامه عنوان کرد که در ادامه در این مقاله از اکو ساختمان به آن‌ها پرداخته شده است. از شما دعوت می‌شود در ادامه با ما همراه باشید.

تحلیل بنیادی صورت‌های مالی

وضعیت مالی شرکت‌‌ها و بررسی سودآوری آن‌ها، از گام‌های اصلی تحلیل بنیادی و تصمیم گیری برای انتخاب سهم آن‌ها است. این سنجش مالی از طریق ارزیابی صورت‌های مالی شرکت‌ها صورت می‌گیرد که دربردارنده‌ی اطلاعات مالی و شرایط دارائی‌ها و بدهی‌های آن‌ها است. باید در نظر گرفت که هدف اصلی از تشکیل یک واحد تجاری در قالب شرکت، کارخانه، سازمان یا موسسه کسب سود مورد نظرِ در درجه‌ی اول مؤسسین و در ادامه سهامداران آن واحد است. تأثیر پروژه‌هایی که بازده مالی مناسبی دارند نیز در صورت‌های مالی و یادداشت‌های ضمیمه‌ی آن درج می‌شود؛ اما نباید فراموش کرد که بازد‌هی مالی پروژه‌ها تحت تأثیر مستقیم نقدینگی و اعتبار شرکت و در نتیجه صورت‌های مالی آن است؛ بنابراین این اثرگذاری سیکلی چرخه‌ای محسوب می‌شود.

گزارش صورت مالی

صورت‌های مالی چکیده‌ی فرآیند تأمین مالی فعالیت‌های سرمایه‌گذاری (پروژه‌های در دست و تکمیل شده) شرکت است. به این معنی که صورت‌های مالی که منطبق با اصول حسابداری تهیه می‌شوند حاصل فعالیت‌های شرکت در دوره‌های زمانی مشخص و وضعیت مالی فعلی آن را ارائه می‌دهد. صورت‌های مالی که مناسب برای استفاده‌ی غالب افراد تهیه و تدوین می‌شوند شامل دسته‌های ترازنامه، گزارش‌های سود و زیان جامع و دوره‌ای، گزارش‌های گردش نقدینگی و یادداشت‌های پیوستشان هستند. صورت‌های مالی اطلاعات مهم و پرکاربردی برای تصمیم گیری سرمایه‌گذاران دربر دارند. به این ترتیب که از آن‌ها برای پیش‌بینی شرایط آینده‌ی شرکت در بازار سرمایه و مقایسه آن با دیگر واحد‌های تجاری و وضعیت آن‌ها استفاده می‌شود.

ارائه‌ی ترازنامه

در بین شاخص‌های مالی پروژه، ترازنامه که معمولاً در پایان هر سال توسط شرکت‌ها ارائه می‌شود، آخرین آنهاست و بیانگر دارایی، بدهی، سرمایه و حقوق صاحبان سهم است. درواقع ترازنامه میزان دارایی شرکت که شامل زمین، ساختمان و وجه نقد می‌شود، میزان بدهی و حساب‌های پرداختنی آن را گزارش می‌دهد. از طریق تراز مالی، ساختار مالی شرکت، منابع اقتصادی در دسترس، میزان نقدینگی، توان بازپرداخت بدهی‌ها را می‌توان بررسی کرد. به این ترتیب تراز مالی بیانگر ظرفیت سازگاری عملیاتی شرکت با پژوه است. به بیان بهتر، شرکت می‌تواند از طریق تراز‌های مالی علاوه بر مدیریت پروژه شرایط تخصیص اعتبار آن را نیز فراهم کند. اعتبار تخصیص داده شده به پروژه، از عوامل مؤثر در موفقیت آن و درنتیجه مثبت شدن تراز مالی است. معمولاً سرمایه‌گذاران با بررسی دقیق تراز‌های مالی شرکت برای خرید سهام تصمیم‌گیری می‌کنند.

تأثیر موفقیت پروژه بر صورت‌های مالی

چرخه‌ی عملیاتی یک پروژه به ترتیب از وجه نقد آغاز، با تأمین زیرساخت، تولید، ارائه و فروش ادامه یافته و با حسابرسی و بررسی سود و زیان پایان می‌یابد؛ اما در انتهای این چرخه، سود و زیان و حسابرسی یک پروژه در بخش هزینه‌ها و صورت‌های مالی شرکت قرار می‌گیرد و بر آن‌ها تأثیر مستقیم دارد. این تأثیر به شکل دارایی‌های مشهود شرکت نمود پیدا کرده و بنابراین به ارتقاء شرایط واحد تجاری در بازار سرمایه کمک مؤثری خواهد کرد. چرا که درآمد‌های ناشی از یک پروژه به عنوان درآمد‌های عملیاتی در صورت مالی شرکت ثبت می‌شوند که با اعتبار و ارزش سهام شرکت ارتباط مستقیم دارد.

سخن آخر

بنا بر آنچه گفته شد،‌ تأثیر شاخص‌های مالی پروژه و صورت‌های مالی شرکت عامل یک پروژه بر موفقیت آن‌، به صورت تخصیص اعتبار و مدیریت نقدینگی شرکت نمود یافته و منجر به بهره‌برداری و سوددهی پروژه خواهد شد. این عامل نیز خود بر صورت‌های مالی و ترازنامه‌های مالی شرکت مؤثر بوده و منجر به افزایش دارایی‌های مشهود و ثابت شرکت از طریق درآمد‌های عملیاتی آن در این گزارشات خواهد شد. در نتیجه در تحلیل بنیادی صورت گرفته از شوی سهامداران و سرمایه‌گذاران، آینده‌ی شرکت و شرایط آن در بازار سرمایه، بورس و فرابورس مثبت و روبه رشد خواهد بود که خود افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری و خرید سهام شرکت را افزایش می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا