امکان سنجی

هدف از مطالعات امکان سنجی چیست و اهداف اصلی کدام‌اند؟

هدف از مطالعات امکان سنجی در درجه اول اقتصادی بودن و برآورد یود آوری آن است که در قالب یک تحقیق مفصل از سوی شرکت ها و اشخاصی که در زمینه تهیه مطالعه امکان سنجی انجام میشود. در این مقاله از اکوساختمان در ابتدا به توضیحی درباره چیستی مطالعه امکان سنجی و در ادامه به اهداف آن پرداخته شده است.

مطالعات امکان سنجی چیست؟

هدف از مطالعات امکان سنجی، در واقع طرح توجیهی جهت اتخاذ تصمیم در باره سرمایه گذاری در یک پروژه صنعتی، می‌بایست متضمن مبنای فنی و اقتصادی و بازرگانی باشد. جهت وصول به هدف مطالعات امکان سنجی، باید از راه آزمون پیاپی با یک دور کسب اطلاعات و قیاس آن‌ها با استانداردها و ارتباط متقابل استفاده نمود.

انواع مطالعه امکان سنجی کدام است؟

 همان گونه که پیشتر بیان شد، مطالعه امکان سنجی، شکست یا موفقیت یک ایده در کسب و کار را مطرح می‌نماید و مفید بودن مطالعه، وابسته به قدرت پیش‌فرض‌هایی دارد که شما برای ایجاد و اجرای آن‌ها استفاده می‌کنید. به بیان روشن‌تر، چنانچه مطالعه امکان سنجی، بیان گر یک شکست احتمالی باشد، شما می‌توانید پول و سرمایه خود را برای یک فرصت بهتر صرفه جویی کنید؛ و طرح‌ها و پروژه‌هایی که در آن شانس موفقیت وجود ندارد، را نجات دهید. در این جا با تقسیم بندی انواع مطالعات امکان سنجی بیشتر آشنا شوید.

  • مطالعات امکان سنجی فنی

در زمان تحلیل مطالعات امکان سنجی که مربوط به ساخت و تولید محصول و یا عرضه خدمات می‌باشد، شرکت یا کمپانی، به بررسی جنبه‌های مختلف محصول یا خدمات از جمله امکان سنجی فنی آن خواهد پرداخت، تا در نهایت این اطمینان را حاصل نماید که کسب و کار، منابع لازم برای حمایت از آن را دارد.

  • مطالعات امکان سنجی بازار

در هرگونه کسب و کاری، محصولات شرکت باید موفقیت و ترقی را تجربه نمایند؛ بنابراین، پیش از تعهد به یک محصول، یا خدمات، مدیریت خرده‌فروشی می‌بایست تقاضا برای محصول منظور، و یا خدمات منظور را تخمین بزند و سهم بازار احتمالی محصول را محاسبه و بررسی نماید.

  • مطالعات امکان سنجی اقتصادی

این نوع ارزیابی، تعیین‌کننده این است که شرکت با این تعهد قادر خواهد بود به بقای خویش ادامه دهد یا خیر؟ که در صورت مثبت بودن نتیجه، شرکت در تلاش و کوشش باشد تا منابع مالی جهت توسعه محصول یا خدمات موردنظر، را شناسایی نماید.

  • مطالعات امکان سنجی مدیریتی

این نوع مطالعه امکان سنجی، مشخص می‌دارد که آیا تیم مدیریتی شرکت از قابلیت‌ها و تعهدات ملزوم جهت معرفی محصول یا عرضه خدمات جدید و موفق، برخوردار هستند یا خیر؟

  • مطالعات امکان سنجی محیط زیستی

در این نوع مطالعه، تأثیرات زیست‌محیطی، ساخت تأسیسات تولیدی، عواقب منفی تولید محصول و عواقب قانونی آن را بررسی می‌کند.

اولویت هدف از مطالعات امکان سنجی

منظور از این اصطلاح، طرح توجیهی خواهد بود که به نحو مطلوبی اجزای اصلی و پیامدهای یک پروژه صنعتی را مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد. چنین مطالعه‌ای در حقیقت، باید، عوامل مهمی را که با تولید یک محصول مخصوص، ارتباط دارد، همراه با شیوه‌های جایگزین برای تولید آن محصول، مشخص و آن‌ها را بررسی و مورد تحلیل قرار دهد.

مطالعات امکان سنجی، در واقع طرح توجیهی جهت اتخاذ تصمیم در باره سرمایه گذاری در یک پروژه صنعتی، می‌بایست متضمن مبنای فنی و اقتصادی و بازرگانی باشد. جهت وصول به هدف مطالعات امکان سنجی، باید از راه آزمون پیاپی با یک دور کسب اطلاعات و قیاس آن‌ها با استانداردها و ارتباط متقابل استفاده نمود.

  • تحقیقات و بررسی‌های بازار
  • جریان نقدی در بازار
  • پیش بینی در آمد
  • گسترش امکانات

نکته

اگر به دنبال گسترش کار خود به دیگر کشورها هستید برای این منظور، حتماً فرهنگ آن کشورها را در نظر بگیرید.

سایر اهداف مطالعات امکان سنجی

  • تعیین فرصت‌های جدید از طریق فرایند رسیدگی
  • شناسایی دلایلی برای ادامه ندادن به ایده‌های پیشنهادی
  • فراهم نمودن اطلاعات کافی برای تصمیم‌گیری
  • کمک به تأمین بودجه از وام‌ های مؤسسه و دیگر منابع پولی
  • کمک به جذب سرمایه توسط سرمایه‌گذار

هدف از مطالعات امکان سنجی در اکو ساختمان و معاملات مسکن

گام‌های اساسی که این نوع مطالعات، در بازار مسکن ایفا می‌کنند به قرار زیر است.

بررسی شرایط کلی بازار مسکن و عامل‌های موثر بر آن

حجم معاملات مسکن در سال

قیمت و نرخ معاملات مسکن در سال

شاخص‌های آماری سالانه مسکن

بررسی تحولات به اجاره بهای مسکن

سخن آخر

در آخر نیز باید گفت که هدف از مطالعات امکان سنجی به‌طورکلی پیش از هر هدفی امکان‌پذیر بودن، سودآوری بودن، میزان سودآوری یک پروژه را شامل می‌شود. افراد و شرکت‌ها بهتر است پیش از اختصاص هزینه زیاد به مطالعات امکان سنجی، از مطالعات پیش امکان سنجی آنلاین اکو ساختمان برای کاهش هزینه‌ها بهره ببرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا